HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

KALENDAR MANIFESTACIJA U ARILJU

U kalendaru su manifestacije raspoređene po mesecima jer većina njih nema stalni datum održavanja. Kako bi ste dobili informacije o tačnim datumima održavanja manifestacija prijavite se za obaveštenja putem E-Maila.

Stablo manifestacija
JANUAR

PROSLAVA SRPSKE NOVE GODINE – 13. Januar

Proslava se održava na Gradskom trgu u centru Arilja. Organizovan koncert uz kuvanje čaja i vina.

MART

DžIPIJADA - Krajem meseca

Organizuje se 5 godina za redom, na teritoriji opštine Arilje. Manifestacija ima internacionalni karakter, sve više učesnika iz susednih država uzima učešće.

APRIL

SAJAM MEDA – 1. April

Manifestaciju organizuje pčelarsko udruženje “Savo Popović” već 18 godina. Organizuje se na Gradskom trgu kao deo proslave pčelarske slave praznika Cveti. Manifestaciju svake godine posećuje sve više posetilaca iz zemlje i inostranstva – BiH, Crna Gora, Hrvatska... Organizuje se prodajna izložba meda, prerađevina od meda, opreme i pribora za pčelarstvo, predavanje iz oblasti pčelarstva i voćarstva. Kao prateći program manifestacije organizuju se kulturno-umetnički sadržaji.

USKRŠNjI TURNIR U FUDBALU – Uskršni školski rsapust

Opština Arilje organizuje međunarodni dečiji fudbalski turnir za uzrast od 7 – 12 godina. Učestvuju ekipe iz Srbije, BiH, Crne Gore, R. Srpske, Kosova i Metohije.

“PROTECI RZAVOM” Rafting regata - Krajem meseca

Organizuje se na reci Veliki Rzav u organizaciji udruženja ”God Save Rzav” iz Arilja. Rafting regata na reci Veliki Rzav organizuje se sa ciljem da se posetiocima i samim rafterima predstavi najčistija reka u Srbiji, skrene se pažnja na lepote koje krije netaknuta priroda Arilja. Deonica „Kruščica (Gureši) – kamp“ dugačka je 34 km i prelazi se za 4-6 sati, u zavisnosti od vodostaja. Na ovoj deonici nalaze se tri buka klase III.

MAJ

MAJSKI DANI KULTURE – 25 – 28.maj

Manifestacija posvećena proslavi Dana grada – Svetog Ahilija (ARILjEVDAN). Manifestaciju organizuje Biblioteka Arilje. U prostorijama Gradske galerije, Sokolskog doma i na otvorenom u centru grada organizuju se likovni, književni, pozorišni (profesionalni i amaterski), muzički programi, filmske projekcije, izložbe slika i skulptura.

JUL

DANI MALINE I TEKSTILA – Mesec jul

Manifestaciju organizuje Biblioteka Arilje Manifestacija okuplja proizvođače i prerađivače maline i drugog jagodičastog voća, distributere mehanizacije i opreme za voćnjake, distributere sredstava za zaštitu voćnjaka, banke i osiguravajuća društva, kupce, predstavnike ugostiteljskih i turističkih objekata kao i proizvođače tekstilnih proizvoda iz Arilja i čitave Srbije. Dvodnevnu menifestaiju prate razne izložbe slika i predmeta na temu maline, kulturno-umetnički program (nastup poznatih i priznatih domaćih pevača zabavne i narodne muzike), stručna predavanja i predstavljanje mera agrarne politike RS. Na štandovima posetioci mogu da degustiraju rakiju od maline i drugih vrsta voća, kolače, džem, kompot, slatko, praline, sokove, pivo, medovaču, pite... Program menifestacije čine i takmičenja u raznim kategorijama, kao što su najslađi kolač od maline, najveći zasad, maline, najuređeniji malinjak, najperspektivniji mladi proizvođač maline, najuređeniji štand, najslađa malina.

ARLEMM – Druga polovina mesec

Ariljska letnja muzička manifestacija - Organizator ove kulturno-edukativna manifestacija je udruženje “MUZIKUS” Arlemm je kulturno-edukativna manifestacija koja okuplja najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz različitih umetničkih polja: klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti sa idejom da prvenstveno deci i mladima, a onda i svim slojevima društva, približi prave kulturne vrednosti. Pruža mogućnost deci i mladima za dalja usavršavanja, ali i pronalazak novih mladih talenata. Letnja škola Arlemm okuplja talentovanu decu iz cele Srbije i inostranstva, različitih uzrasta, od 5-25 godina, koja kroz rad sa vrsnim predavačima mogu unaprediti svoja znanja. ARLEMM KARAVAN – multimedijalana izložba putuje gradovima Zapadne Srbije kao najava manifestacije. ARLEMM ART FESTIVAL – dvodnevni festival se održava u prirodnom ambijentu na rečnom ostrvu Uski vir gde ugosti brojne poznate i priznate umetnike iz oblasti klasične, džez, duhovne i tradicionalne muzike. Do sada su nastupali : Lena Kovačević, Slobodan Trkulja, maestro Jovan Kulundžija i brojni drugi eminentni izvođači.

OKTOBAR

ZLATNI KOTLIĆ ARILjA – Tokom meseca

Gastronomska manifestacija koju organizuje KSR „Plovak“ Organizuje se takmičenje u kuvanju riblje čorbe i takmičenje u pecanju, koje okuplja ekipe iz Arilja, Srbije i regiona. Takmičenje u pecanju održava se na principu uhvati-poljubi-pusti, na Gradskoj plaži na Rzavu.

SMOTRA STVARALAŠTVA AMATERA ZLATIBORSKOG OKRUGA – Tokom meseca

Organizator je Biblioteka Arilje. Ova manifestacija okuplja veliki broj slikara i skulptora iz svih krajeva Zlatiborskog okruga. Od juna meseca se prikupljaju radovi koji se izlažu u oktobru mesecu. Svake godine učestvuje oko 20-30 učesnika, mladih koji žele da dokažu svoje umeće i umetnički talenat.

TOP