HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

Turistički info centar Arilje na Žestivalu

Autor: Marija Aleksic / Četvrtak, 06. Septembar 2018 / Grupa: Vest
Slika vesti Na IV Međunarodnom festivalu prirode i tradicije „Žestival“, koji je održan u Užicu nagrađenisu i proizvođači iz Arilja. Ova privredno – turistička manifestacija, koja je održana 31. avgusta i 1. septembra na Gradskom trgu u Užicu, okupila je proizvođače iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Proizvode je pregledao i ocenjivao stručni žiri u kome su najveći stručnjaci u ovoj oblasti : prof.dr Ninoslav Nikićević i dr Ivan Urošević sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, i dr Branko Popović sa Instituta za voćarstvo u Čačku. Ocenjivanje voćnih rakija svrstano je utri kategorije: preduzeća, preduzetnici i individualna gazdinstva.
Od 112 uzoraka rakija od šljive, kajsije, jabuke, dunje, kruške, grožđa, malina, kupina, kivia, gloga, kao i klekovače, travarice i nanovače, uzorci su rangiranii bodovani na sledeći način: bronzana medalja od 14,01 do 16,00; srebrna medalja od 16,01 do 18,00; zlatna medalja od 18,01 do 18,45 i velika zlatna medalja18,50 do 20,00.
Srebrne medalje za svoje proizvode u kategoriji poljoprivrednih domaćinstava dobili su naši sugrađani :Branko Vranjevac za rakiju od jabuke i Vesna Savović za rakiju od maline. Takođe, srebrne medalje ali u kategoriji destilerija dobili su: Milijanko Savović iz Radobuđe i Spasoje Radović iz Arilja, za rakiju od šljive.Ovo je izuzetan uspeh naših proizvođača imajući u vidu visoke kriterijume ocenjivanja proizvoda, kao i broj učesnika.
Nagradu Radoslav – Rade Paunović za najbolju rakiju Festivala u kategoriji poljoprivrednih gazdinstava dobio je Slavomir Tošić iz Knjaževca sa prosečnom ocenom 18,85 za rakiju od šljive jačine 45% vol.
Nagradu Radoslav – Rade Paunović za najbolju rakiju Festivala u kategoriji destilerija je „ZR Voćne rakije Plazinić“ iz Premeće, Čačak sa prosečnom ocenom 19,20 za rakiju od šljive jačine 45 %vol.
Manifestacija „Žestival“ pored bogatog kulturno ¬ umetničkog programa obuhvata prezentaciju i degustaciju voćnih rakija, izložbu opreme za proizvodnju rakija, poljoprivredne mehanizacije, pčelarske opreme, organske hrane i lekovitog bilja, kao i stručna predavanja o gajenju i zaštiti voća.
Bila je ovo prilika i za izlagače voćnih sokova među kojima i „Dar prirode“ proizvođača iz Arilja, kao i za izlagače narodnih nošnji gde se svoje brojne proizvode predstavili proizvođači iz Mirosaljaca „Etno – teh Savić.
TOP