HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

KALENDAR MANIFESTACIJA U ARILJU

U kalendaru su manifestacije raspoređene po mesecima jer većina njih nema stalni datum održavanja. Kako bi ste dobili informacije o tačnim datumima održavanja manifestacija prijavite se za obaveštenja putem E-Maila.

Stablo manifestacija
Januar

PROSLAVA SRPSKE NOVE GODINE

PROSLAVA SRPSKE NOVE GODINE – 13. januar- Proslava se održava na Gradskom trgu u centru Arilja, uz organizaciju koncerta i kuvanje čaja i vina. Organizatori: Sportsko-turistički centar (kontakt tel. 031/3891-055, e-mail- ariljestc@gmail.com)

BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST

BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST- 19. januar Tradicionalno obeležavanje ovog verskog praznika održava se na Gradskoj plaži, reci Veliki Rzav. Plivanju za časni krst prethodi služenje svete liturgije i litija od hrama Svetog Ahilija ka reci Veliki Rzav. Organizatori : Crkvena opština Arilje (protojerej Dragan Stević, kontakt tel. 031/894-798, 065/45-55-355) i Sportsko-turistički centar (kontakt tel. 031/ 3891-055, ariljestc@gmail.com ).

BOGOJAVLJENSKA AKADEMIJA

BOGOJAVLJANSKA AKADEMIJA- 19.januara Obraćanjem svestenstva, opštinskog rukovodstva, nastupom hora i orkestra muzičke škole i nastupom KUD-a Arilje, obeležen je ovaj praznik. Nakon toga dodeljenje su diploma i prigodni pokloni učesnicima Plivanja za Bogojavljenski krst. Organizatori: Crkvena opština Arilje (protojerej Dragan Stević, kontakt tel. 031/3894-798, 065/45-55-355) i Sportsko-turistički centar (kontakt tel. 031/ 3891-055, ariljestc@gmail.com ).

Februar

ARILJSKE ZIMSKE RADOSTI

ARILJSKE ZIMSKE RADOSTI – zimski školski raspust Dečija manifestacija koja traje 7-15 dana. Deca pohađaju : likovnu i foto radionicu sa izložbom, filmski maraton, duhovne i zabavne radionice, sportska takmičenja, pozorišne predstave, odlaze na užički gradski bazen i klizalište. Organizatori : Sportsko-turistički centar (kontakt tel. 031/ 3891-055, ariljestc@gmail.com )

Mart

OPŠTINSKA SMOTRA RECITATORA

OPŠTINSKA SMOTRA RECITATORA – deca iz osnovnih škola sa teritorije opštine takmiče sa u recitovanju. U tri grupe plasira se po dvoje učenika i stiču plasman koji ih vodi na dalja takmičenja. Organizatori : Biblioteka “Dobrilo Nenadić” kontakt tel. 031/3893-933, e-mail- bibliotekadobrilonenadic@gmail.com)

DŽIPIJADA - krajem meseca

Manifestacija ima internacionalni karakter, učešće uzimaju takmičari iz susednih država. Organizuje se 5 godina unazad na stazama opštine Arilje. Organizator: Božo Vučićević (kontak telefon: 060 63 81 955, e-mail – vucicevici@eunet.com).

April

RZAV CHALLENGE

RZAV CHALLENGE- 4. april Sportsko-rekreativna manifestacija za profesionalne trkače i rekreativce organizuje se sa startom na plaži Bosa noga, na dve staze. Small trail- 6km - 10 prepreka- trka pogodna za rekreativce i ljubitelje prirode i šetnje. Staza vodi uz reku Veliki Rzav i šumske predele sa blagim usponima i preprekama. Rzav challenge – 13km – 20 prepreka – staza je predviđena za fizički spremnije takmičare , raspoložene da prihvate izazove i avanturu. Staza obuhvata makadamski deo puta, vodene prepreke Velikog Rzava, šumsku stazu sa većim usponima i nizbrdicama. Organizator: Fitness centar “S Gym”- Radovan Savić( kontakt tel. 063/684-851, 061/22-22-321, e-mail s.gymfitnessclub@gmail.com ).

DEČIJI POZORIŠNI FESTIVAL

DEČIJI POZORIŠNI FESTIVAL – održava se u drugoj polovini meseca aprila. Programa kroz koji se podstiče aktivnost i kreativnost dece i mladih.U okviru programa mali glumci na festivalu vežbaju pravilan književni govor, pažnju, koncentraciju, razvijaju samopouzdanje i veštinu komunikacije. Pored takmičarskog dela programa u kome učestvuju učenici prikazuju se i dečije predstave profesionalnih pozorišta. Organizatori : Biblioteka “Dobrilo Nenadić (kontakt tel. 031/3893-933, e-mail- bibliotekadobrilonenadic@gmail.com )

GODIŠNJI KONCERT KULTURNO UMETNIČKOG DRUŠTVA ARILJE

Veterani KUD-a svake godine održavanjem koncerta podržavaju očuvanje narodne kulture i tradicije. Uz goste, KUD-ove iz zemlje i inostranstva ovag dana obeležavaju svoj rođendan. Organizator : Marija Dukić-umetnički rukovodilac i koreograf (kontakt tel: 060/ 63-72 622, e-mail – marijadukic972@gmail.com ).

SAJAM MEDA

Manifestacija se održava na verski praznik Cveti u organizaciji pčelarskog udruženja “Savo Popović” već 18 godina. Mesto održavanja je Gradski trg, kao deo proslave pčelarske slave praznika - Cveti. Izlagači su iz zemlje i inostranstva-Crna Gora, Makedonija, Bosna, Hrvatska...Uz prodajnu izložbu meda, prerađevina od meda, prodaje se pribor i oprema za pčelarenje a održavaju se i predavanja iz oblasti pčelarstva i voćarstva. Organizator: Pčelarsko udruženje “Savo Popović” (Mićo Pećinar-kontakt tel: 065 614 18 66, e-mail- micopecinar@gmail.com ).

USKRŠNJI TURNIR U FUDBALU

USKRŠNJI TURNIR U FUDBALU- uskršnji školski raspust Međunarodni fudbalski turnir organizuje se za decu uzrasta 7 – 12 godina. Učestvuju ekipe iz Srbije, BiH, Crne Gore, R. Srpske... Organizator: Opština Arilje (kontakt tel. 031/31-50- 110, e-mail – arilje@arilje.org.rs )i fudbalski trener - Vranić Radovan (kontakt tel: 060 /66-66-406).

“PROTECI RZAVOM” Rafting regata

“PROTECI RZAVOM” Rafting regata – kraj meseca aprila Organizuje se na reci Veliki Rzav u organizaciji udruženja ”God Save Rzav” iz Arilja. Rafting regata na reci Veliki Rzav organizuje se sa ciljem da se posetiocima i samim rafterima predstavi najčistija reka u Srbiji, skrene se pažnja na lepote koje krije netaknuta priroda Arilja. Deonica „Kruščica (Gureši) – kamp“ dugačka je 34 km i prelazi se za 4-6 sati, u zavisnosti od vodostaja. Na ovoj deonici nalaze se tri buka klase III. Organizator: Udruženje ” God Save Rzav” (Nataša Milivojević, kontakt telefon: 064 57 40 856).

Maj

ZLATNI KOTLIĆ ARILJA

Gastronomska manifestacija koju organizuje ribolovačko udruženje „Plovak“ održava se na Gradskoj plaži na Velikom Rzavu. Takmičenje u kuvanju riblje čorbe i pecanju (na principu uhvati-poljubi-pusti) okuplja ekipe iz Arilja, Srbije i regiona. Organizator : Udruženje ribolovaca “Plovak” (Mare, kontakt telefon – 060/6891-949).

MAJSKI DANI KULTURE

MAJSKI DANI KULTURE -22.–28.maj Manifestacija posvećena proslavi Dana opštine – Svetog Ahilija (ARILJEVDAN). U prostorijama Gradske galerije, Sokolskog doma i na otvorenom u centru grada organizuju se veče korzoa, likovni, književni, pozorišni (profesionalni i amaterski), muzički programi, filmske projekcije, izložbe slika i skulptura. Organizator : Biblioteka “Dobrilo Nenadić” (kontakt tel. 031/3893-933, e-mail- bibliotekadobrilonenadic@gmail.com )

Jun

SPORTSKE IGRE MLADIH

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.Već 25. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 11. godina iz Bosne i Hercegovine i 8. godina iz Republike Srbije omogućavaju potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).Ideja Igara rasla je iz godine u godinu i Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona.

AKTIVNIJA SRBIJA

Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizičke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja,i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu. Projekat AS (Aktivnija Srbija) je osmišljen kao masovni javni trening na kom će sugrađani moći besplatno da vežbaju i biće organizovan u nekoliko gradova u Srbiji. U gradovima organizatorima, pored samog aktivnog druženja njihovih građanima, projekat Aktivnija Srbija trudiće se da kod lokalne samouprave proširi vidike po pitanju zdravijeg i sportskog načina života.

Jul

ARLEMM

ARLEMM –Ariljska letnja muzička manifestacija – druga polovina meseca jula Arlemm je kulturno-edukativna manifestacija koja okuplja najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz različitih umetničkih polja: klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti sa idejom da prvenstveno deci i mladima, a onda i svim slojevima društva, približi prave kulturne vrednosti. Daje mogućnost deci i mladima za dalja usavršavanja, ali i pronalazak novih mladih talenata. Letnja škola Arlemm okuplja talentovanu decu iz cele Srbije i inostranstva, različitih uzrasta, od 5-25 godina, koja kroz rad sa vrsnim predavačima mogu unaprediti svoja znanja. ARLEMM KARAVAN – multimedijalana izložba putuje gradovima Zapadne Srbije kao najava manifestacije. ARLEMM ART FESTIVAL – dvodnevni festival se održava u prirodnom ambijentu na rečnom ostrvu Uski vir gde ugosti brojne poznate i priznate umetnike iz oblasti klasične, džez, duhovne i tradicionalne muzike. Do sada su nastupali : Lena Kovačević, Slobodan Trkulja, maestro Jovan Kulundžija i brojni drugi eminentni izvođači. Organizator: Organizator Udruženje “MUZIKUS” ( Dragutin Mladenović – kontakt telefon 064/1389-501, e-mail office@arlemm.rs )

Avgust

BREKOVAČKO POSELO

BREKOVAČKO POSELO-prva polovina meseca Cilj manifestacije je da se izvorno narodno pevanje sačuva kao deo tradicije srpskog naroda i starih običaja. Iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljubitelja izvornog pevanja, što učesnika što posetilaca. U porti crve Svetog Nikole ori se pesma pevača, pesma koja je nekad u selima pratila setvu, žetvu, berbu voća, kao i porodične svetkovine. Svi učesnici vole pesmu i za pesmu žive, pa iako po selo ima revijalni karakteronidaju sve od sebe. Organizator :Biblioteka “Dobrilo Nenadić” (kontakt tel. 031/3893-933, e-mail- bibliotekadobrilonenadic@gmail.com ) i pevačkog društva „Prvo zrno suncokreta“ (Sekretar udruženja Milovan Pjevović Šile, kontakt telefon - 063 858 71 03) i Mesne zajednice Brekovo.

LIKOVNA KOLONIJA

Tradicionalno, okuplja umetnike iz zemlje i regiona. Kolonija se otvara izložbom radova urađenih tokom prošlogodišnje kolonije, čime se šire krugovi prijateljstva i kolegijalnosti decenijama unazad. Učesnici kolonija su renomirani srpski slikari i slikari iz okolnih zemalja. Organizator : Biblioteka “Dobrilo Nenadić” (kontakt tel. 031/3893-933, e-mail- bibliotekadobrilonenadic@gmail.com )

Septembar

MIHOLJSKI SUSRETI SELA

Opština Arilje,u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu, organizuje Miholjske susrete sela sa ciljem oživljavanja, ostanka i opstanka na selu. Obnavljanjem zadrugarstva i otkupom poljoprivrednih proizvoda, stvaraju se bolji uslovi za život i ostanak na selu. Oktupom kuća u seoskim sredinama stvara se šansa za mlade parove koji svoju budućnost vide na selu. Sve ove aktivnosti imaju dugoročan cilj, a to je povratak mladih na selo.

COLOR RUN TRKA

Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog porekla. Organizator: Fitness centar “S Gym”- Radovan Savić( kontakt tel. 063/684-851, 061/22-22-321, e-mail s.gymfitnessclub@gmail.com ).

Oktobar

DOBRILOVI DANI

Manifestacija ustanovljena u čast ariljca Dobrila Nenadića, jednog od najpoznatijih srpskih pisaca i počasnog građanina Arilja. Po struci agronom, sav svoj život posvetio je dvema svojim velikim ljubavima-agronomiji i književnosti. Književnu slavu stekao je svojim prvim objavljenim romanom ,, Dorotej ,,1977. godine, koji je preveden na osam stranih jezika, a po kome je i snimljen film. Za svoj plodan, stvaralački književni rad više puta je nagrađivan, pored književnog, veliki njegov doprinos je i u malinarstvu.On je kao inženjer agronomije zaslužan za takozvani Ariljski metod gajenja maline, koji je preporodio ariljska sela. Imajući u vidu da je sav svoj radni, životni i stvaralački vek vezao za Arilje, svoj zavičaj, manifestacija ;, Dobrilovi dani ,, ima za cilj da njegovo delo živi. U Turističkom info centru postavljen je njegov legat, a u pripremi je i muzej malini. Organizator : Biblioteka “Dobrilo Nenadić (kontakt tel. 031/3893-933, e-mail- bibliotekadobrilonenadic@gmail.com )

SMOTRA STVARALAŠTVA AMATERA ZLATIBORSKOG OKRUGA

Ova manifestacija okuplja veliki broj slikara i skulptora iz svih krajeva Zlatiborskog okruga. Od juna meseca se prikupljaju radovi koji se izlažu u oktobru mesecu. Svake godine učestvuje oko 20-30 učesnika, mladih koji žele da dokažu svoje umeće i umetnički talenat. Organizator : Biblioteka “Dobrilo Nenadić” (kontakt tel. 031/3893-933, e-mail- bibliotekadobrilonenadic@gmail.com )

TOP