HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ОПШТИНЕ АРИЉЕ НА 44.САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

Autor: Aleksandra Ivkovic / Ponedeljak, 06. Mart 2023 / Grupa: Vest
Slika vesti

44. Међународни Сајам туризма У Београду који је одржан од 23. до 26.фебруара окупио је 350 излагача из земље и иностранства, и преко 30 земаља учесника.

Традиционално, на Сајму су учествовале најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристичке организације, компаније које се баве транспортом и међународни тур-опертери.

Туристички потенцијали општине Ариље представљени су у оквиру Туристичке организације Регија Западна Србија, у хали 4 београдског сајма.

Ове године фокус је био на природним ресурсима наше општине, Височкој бањи и Воденој пећини који су прави бисери природе. Затим смо представили најчистију реку Србије, Влики Рзав са свим својим потенцијалом – чаробном природом, рафтингом и прелепим плажама.

Поред природних, представили смо и културно историјске споменике који су јединствени. На првом месту црвкву Светог Ахилија, манастир Клисуру и цркву Светог Николе у Брекову.

Представили смо и манифестације које употпуњују туристичку понуду нашег места, а уједно су привлачне потенцијалним гостима да дођу у Ариље. Једна од њих је свакако ,,Спортске игре младих'' која ће ове године бити одржана 18. маја у Ариљу. У оквиру манифестације биће одржан концерт-поклон грађанима!

На штанду Регије, одржана је промоција Манифестације „Активнија Србија“ која се одржава у Ариљу четврту година заредом. Кроз овај пројекат подиже се свест грађана о значају физичке активности у циљу очувања здравља, а у ширем смислу туристичку понуду чини занимљивијом и атрактивнијом.

Да бисмо представили мирисе и укусе нашега краја и његове особености када је храна у питању, на нашем штанду су посетиоци сајма могли да купе производе: лиофилизовано и чоколадирано воће, џем и слатко од малина, ликер од малина, воће у меду, сокове од малине, мед и остале производе од меда.

 У понуди су били и ови сувенири :привесци малина, шоље са логом Ариља и магнетићи ,,Малинко'' које смо наменски урадили за потребе сајма а који се сада могу купити у Инфо центру.

Да бисмо што боље представили туристичке потенцијале општине, ове године смо урадили и нови промо материјал који се састоји од брошура и флајера и то: опште брошуре Ариља са свим својим потенцијалима у речи и слици, брошуре цркве Светог Ахилија које су веома садржајне, флајере легата Добрила Ненадића и флајере Рзава.

Током трајања сајма уочили смо да је највећа пажња бројних посетилаца нашег штанда  управо била усмерена на активан туризам, и чисту и очувану природу тако да је  интересовање за Височку бању и боравак у њој  било изненађујуће велико, као и за бициклистичке и пешачке активности поред Рзава. Ништа мање интересовање посетилаца није било ни када су у питању манифестације у Ариљу, и традиционални производи од малине.

У циљу унапређења туристичке понуде и реализације нових пројеката, драгоцени су били контакти које смо остварили, као и размена искустава који ће нам убудуће бити од велике користи. Наш штанд, поред осталих, посетили су државна секретарка у Министарству туризма и омладине, Милена Ивановић, која је најавила да ће посетити Ариље како би се ближе упознала са свиме што чини наше туристичке потенцијале, са посебним интересовањем за Височку бању.
Међу посетиоцима били су и : бивши дипломата, Владимир Шкорић, генерални секретар за школски спорт Београд, Слободан Ђурић,  светски и европски првак у боксу, Ненад Станковић, оснивач и промотер манифестације „Активнија Србија“ Тања Банђур, представник општине Звездара, Милоје Танасковић, ПР Спортског Савеза Србије, Марина Јовичић, представници „Дунав осигурања“, ариљски привредници и бројни странци.

Процењује се да је овогодишњи Сајам туризма био најуспешнији сајам у последњих 10 година. Било је више од 40.000 посетилаца, међу којима и посетиоци са афричког континента.

TOP